top of page
תמונת הסופר/תנתיבות המשפט

סאגת הצהרונים ממשיכה לשבש את סדר היום של ההורים. מוטי לב, מנכ"ל נתיבות המשפט, בראיון לרדיו קול חי

עודכן: 11 בדצמ׳ 2021

בריאיון לרדיו "קול חי", סיפרו מנכ"ל נתיבות המשפט, מוטי לב ואליה, אב לילדים בבית שמש על מצוקת הצהרונים: "כל סדר היום מתהפך; התלמידים הפכו לבני ערובה"


נתיבות המשפט ממשיכה לפעול למיצוי זכויות הילדים החרדים והוריהם שנותרו ללא צהרונים ואלו שנגבו מהם סכומים גבוהים מהתקרה המותרת.

במסגרת הקמפיין בנושא, עלו מנכ"ל נתיבות המשפט, מוטי לב ואליהו, תושב בית שמש ואבי לשני ילדים שנותרו ללא צהרון - לשידור במהדורה המרכזית ברדיו 'קול חי'.


אליהו, שילדיו נותרו ללא צהרון סיפר במהדורה: "כל סדר היום מתהפך, אנחנו נאלצים לסיים עבודה בשעה 13:00 במקום ב-16:00. כל גוף מפיל את זה על השני. במוסד שלנו הטענה היא שההורים לא מוכנים להירשם מסיבה תקציבית, כי ההורים נדרשים לשלם 120 ש"ח לחודש במקום 50 ש"ח שנה שעברה ומהסיבה הזו הצהרון לא נפתח".

מוטי לב, מנכ"ל עמותת נתיבות המשפט, הסביר: "למעשה הצהרונים מתוקצבים על ידי תוכנית 'ניצנים' של משרד החינוך. מה שקורה בפועל - בגלל מחלוקות בין הרשתות הפרטיות המפעילות את הצהרונים לרשויות המקומיות - התלמידים החרדים וההורים משמשים כבני ערובה והם אלה שנפגעים".


לב הוסיף: "הצעד האפקטיבי ביותר זה השמעת קול ולחץ ציבורי מצד ההורים, מול כל הרשויות. שלחנו התרעה גם למשרד החינוך וגם לרשויות המקומיות. הרמנו גם קמפיין ולמעלה מ-1,100 הורים נענו והשתתפו".

עוד אמר מנכ"ל העמותה: "אנחנו יודעים שהתכנית (ניצנים) מתוקצבת באופן מלא ואין שום סיבה לא לפתוח את הצהרונים. דרישות התשלומים הגבוהים מההורים הם מעל התקרה המותרת".

הוא נשאל מי לדעתו הכתובת בנושא וענה: "למפעילים יש חלק בלתי מבוטל בנושא. אנחנו גם סבורים שהתשלום צריך להיות על יד המפעילים בכלל, אין שום סיבה שהרשתות יגבו את התשלום, בגלל הדברים האלה הכל מתחיל להסתבך".

אליהו, תושב העיר הוסיף: "אני לא יכול להצביע מי הכתובת. שמפעילי הצהרונים והעירייה ישבו ויסתדרו ביניהם".







17 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page